فوتبال پرطرفدارترین و محبوب ترین ورزش در عرصه بین المللی است، تا جایی که بسیاری از کشورها آن را از ورزش های ملی خود محسوب می کنند؛ و از این رو با توجه به محبوبیت این رشته در میان مردم، ناخود آگاه به طو مستقیم یا غیر مستقیم با بسیاری از پدیده ها ارتبط می یابد. یکی از این موارد اقتصاد است.
ایران تا کنون سه بار فاتح جام ملتهای آسیا بوده است. فوتبال در ایران عمر یکصدساله دارد و از گیلان و خوزستان وارد شده. در تهران و تبریز فوتبال تنها بین تحصیلکرده های خارج دیده شناخته شده بود. پس از جنگ جهانی و وارد شدن فوتبال در برنامه های مدارس بتدریج ورزش محبوب ایرانی ها شد.
در این رقابتها ۶۴ مسابقه در ۱۲ شهر مختلف برزیل برگزار شد.. در این دوره از مسابقات تمامی قهرمانان ادوار قبلی جام جهانی یعنی برزیل، ایتالیا، آلمان، آرژانتین، اروگوئه، اسپانیا و فرانسه حضور داشتند. مدافع عنوان قهرمانی - اسپانیا - در مرحله گروهی همراه با انگلستان و ایتالیا حذف شدند.
تیم ملی فوتبال ایران برای چهارمین بار شانس حضور در جام جهانی را پیدا کرده است و در خرداد امسال به عنوان یکی از 32 تیم منتخب اجازه حضور در جام جهانی را خواهد داشت. سه دوره اخیر حضور ایران در جام جهانی سوای نتایج کسب شده، اتفاقات بسیاری با خود به همراه داشت که چندان خوشایند نبودند و امسال نیز در آستانه چهارمین حضور بازهم شاهد چنین اتفاقاتی هستیم.
نحوه ورود فوتبال به ایران دقیقاً مشخص نیست که از چه زمانی و توسط چه اشخاصی بوده است اما چیزی که کاملا مشخص است این است که این ورزش بعد آشنایی ایرانی ها با غربی ها وراد ایران شده است. ابتدا در قالب سرگرمی بیشتر به فوتبال پرداخته می شد اما با شکل گیری جام جهانی این ورزش از سوی دولتهای مختلف حمایت شد و از مرزهای کشوری و منطقه ای فراتر رفت و در قالب ...
ملی گرایان آلمانی در سراسر قرن نوزدهم، رویای آلمان بزرگ، کشوری متشکل از آلمان و اتریش را در سر داشتند؛ رویایی که حتی اتو فون بیسمارک، صدر اعظم مقتدر آلمان ها، نتوانست به آن جامع عمل بپوشاند؛ تا اینکه با قدرت گرفتن نازی ها و رهبری هیتلر، بار دیگر این آرزوی قدیمی به عنوان یک هدف سیاسی مطرح شد. هیتلر در کتابش، نبرد من، نوشت:" ملت آلمان تنها در یک صورت ...
یکی از دلایل اصلی هواداران فوتبال برای بهتر دانستن این ورزش نسبت به سایر رشته، هواداران پرتعداد آن در سراسر دنیاست؛ از مرد و زن تا پیر و جوان اما مطمئنا در میان این خیل عظیم هوادار، هستند کسانی که فوتبالی ها خیلی هم از توجه آنها به ورزش محبوب شان خرسند نیستند؛ مردان سیاست، از رهبرانی که با مشت آهنین بر کشورهای شان حکومت می کنند تا روسای جمهوری که ...
بهطور کلی محافل عربی نسبت به هرگونه روابط ایران و اسرائیل و تماسهای مختلف در کادرهای اداری و غیر اداری حساسیت آشکاری از خود نشان داده و بلندگویهای مزدور و دستگاههای تبلیغاتی کشورهای عربی که مخالف سیاست دولت شاهنشاهی میباشند تماسهایی نظیر عزیمت تیم تاج به اسرائیل را دستاویز حملات شدید مطبوعاتی قرار داده و با استفاده از احساسات عربیت مردم آن منطقه ...
این تصویر به یکی از تمرینات تیم ملی ایران در اوایل دهه ۵۰ بر می گردد که با کمترین امکانات در یکی از کوههای اطراف تهران به تمرین مشغولند. در این عکس بازیکنان پشت سر مرحوم محمد رنجبر مربی تیم ملی در حال حرکت هستند.
برای نخستین بار جام جهانی ۱۹۷۰ در آمریکای مرکزی و بدون حضور تیمهای فرانسه، آرژانتین، مجارستان و اسپانیا برگزار میشد. ایتالیا و برزیل در نیمه اول بازی فینال با نتیجه 1 بر 1 مساوی شدند اما در نیمه دوم برزیل در 20دقیقه 3 گل به ثمر رساند و برای سومینبار قهرمان جامجهانی شد و جام ژولریمه را برای همیشه به خانه برد.
روز یکشنبه شهرآورد دیگری در پایتخت کشور برگزار شد و دو تیم استقلال و پرسپولیس برای هفتادمین بار در مقابل یکدیگر صف آرایی کردند. دربی که متفاوت تر از بازی های گذشته این دو تیم بود و پرسپولیس توانست با دو گل استقلال را شکست دهد.
این تیم در ۷ بازی حریفانش را با ۲۰ گل در هم کوبید و فقط یک گل خورد. این تیم که توسط «فرانک اوفارل» ایرلندی، هدایت می شد برمه(میانمار)، پاکستان، بحرین مالزی، عراق و کره جنوبی را پشت سر گذاشت و در ۲۴ شهریور ۱۳۵۳ در فینال به رژیم صهیونیستی رسید.
از معروف ترین عکس های بازی های آسیایی تهران، همین عکس است. ۵ بازیکن ملی پوش ایران (ناصرحجازی، صفر ایرانپاک، علی پروین، محمود خوردبین و مسعود مژدهی)، تی شرت لوگو و پرچم مسابقات را به تن دارند تا در دوره ای که خبری از اینترنت و شبکه های مختلف نبود، مسابقات را تبلیغ کنند. البته حضور رژیم صهیونیستی در تهران و نقش بستن پرچم این رژیم بر این لباس، باعث افت ...
در دوران جنگ جهانی دوم جام در ایتالیا بود و معاون رئیس فیفا، «اوتورینو باراسی» آنرا در یک جعبه کفش در زیر تختخواب خود مخفی کرده بود. برزیل در سال ۱۹۶۶ به روال عادی پس از چهار سال جام را به فیفا بازگرداند. این جام در همین سال و قبل از شروع بازیها، بخشی از نمایشگاه «فوتبال در دنیای تمبر» بود که در «وستمینستر سنترهال» لندن برگزار شده بود.
فکر برپایی جام جهانی فوتبال از سال 1919 که «ژول ریمه» به ریاست فدراسیون فوتبال فرانسه برگزیده شد، به میان آمد. وی 11 سال تمام ایده خود را دنبال کرد تا سرانجام موفق به برگزاری آن گردید. البته در این راه دولت فرانسه کمک شایانی به وی نمود...
تاکنون ۱۹ جام جهانی برگزار شدهاست و تنها ۸ کشور موفق به فتح این مسابقات شدند که کشور برزیل با ۵ قهرمانی، پرافتخارترین تیم این رقابت هاست. همچنین برزیلیها تنها تیم در دنیا هستند که در تمام ۱۹ دوره رقابتها حضور داشتند.